Astăzi, 29 octombrie, a fost livrat Spitalului județean de Urgență Zalău (SJUZ) ultimul lot de aparate de ventilație mecanică, un număr de 13 de astfel de echipamente dintr-un total de 16, contractate de către Consiliul Județean Sălaj la finalul lunii martie, și care suplimentează astfel, cu peste 100% capacitatea de răspuns a unității spitalicești județene care preia și tratează cazurile persoanelor infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Cele 13 aparate de ventilație mecanică pot asigura, astfel suportul necesar pentru ventilarea mecanică a pacienților critici din secțiile de anestezie și terapie intensivă (7 aparate care se adaugă astfel, celor 11 existente) și pneumologie a Spitalului județean, alte 3 astfel de echipamente, dintre care unul portabil, fiind deja livrate și aflate în serviciul unității de primiri urgențe ale aceleiași unități spitalicești.

Valoarea totală a celor 16 aparate de ventilație mecanică achiziționate de către Consiliul Județean Sălaj depășește 1,1 milioane lei, lotul livrat astăzi având o valoare de aproape 905.000 lei finanțarea fiind asigurată de la bugetul județului. Autoritatea județeană a depus și un proiect pentru rambursarea din fonduri europene a cheltuielilor efectuate în acest sens și destinate dotărilor cu echipamente medicale a unităților spitalicești, în contextul sanitar generat de pandemia COVID -19, proiectul finalizând majoritatea etapelor de evaluare necesare, în vederea semnării contractului de finanțare și astfel, a rambursării sumelor angajate de la bugetul județului pentru susținerea acestor cheltuieli.

Sursa: Realitatea de Salaj

Articolul precedentCostel Barbu: Astăzi a început turnarea asfaltului pe Drumul European 70 (DN6), Alexandria–București. Teleormănenii vor circula în siguranță
Articolul următorVineri, ora 18:00 – Cristian Rizea: Unde se retrăgeau cei mai puternici oameni din țară pentru a plănui prăduirea banilor românilor