Primăria din Cehu Silvaniei va găzdui marți, 10 septembrie, o masă rotundă prilejuită de cea de a VI-a ediție a campaniei „Pedalăm pentru vârstnici”, prin care 18 cicliști belgieni pedalează cîte 1.000 de kilometri pe etapă pentru a promova nevoia bătrânilor din România de a avea acces la o rețea sustenabilă de servicii de îngrijiri la domiciliu.

Cei 18 cicliști belgieni vor trece prin Cehu Silvaniei marți, 10 septembrie, ora 16 și se vor opri pentru a participa la conferința de presă ce va încheia discuțiile din cadrul mesei rotunde.

Evenimentul ce se va desfășura marți, în localitatea sălăjeană, este organizat de ADR Vlaanderen din Belgia, în parteneriat cu Alianța Națională pentru Boli Rare România și va debuta la ora 13,30, când va avea loc înregistrarea participanților.

Agenda mesei rotunde cuprinde: 14.00- 14.20 – cuvânt de deschidere- oficialități Cehu Silvaniei/ Sălaj; 14.20- 14.40 – oferta de servicii de îngrjiri la domiciliu în județul Sălaj – Crucea Roșie / ANBR; 14.40- 15.00 – Îngrijirile la domiciliu în România – provocările existente-Cristina Vladu, expert politici publice; 15.00- 15.45 – discuții/ dezbateri- propuneri pentru dezvoltarea sustenabilă a unei rețele de servicii de îngrijiri la domiciliu; 16.00- 16.30 – conferință de presă.

Potrivit organizatorilor, la eveniment sunt invitați decidenți publici locali, județeni și naționali, reprezentanți ai mass media, ai beneficiarilor, ONG-urilor furnizoare de servicii, profesioniști în domeniu.

Sursă foto Radio Cluj

Articolul precedentMeteorologii informează: se răceşte vremea!
Articolul următorUn minor de 16 ani, arestat preventiv, alți doi, cercetați în libertate. Ce infracțiuni au comis adolescenții