Peste 100 de controale au fost efectuate, în primele 9 luni ale acestui an, de poliţiştii Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase.

S-au desfăşurat activităţi în cadrul acţiunilor declanşate la nivel naţional, cu un accent deosebit pe respectarea legalităţii deţinerii şi utilizării armelor, muniţiilor şi a operaţiunilor cu obiecte pirotehnice.

Astfel, potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, în perioada 1 ianuarie-30 septembrie 2018, poliţiştii de la structura de profil au efectuat 102 controale la persoane fizice autorizate să deţină şi să folosească arme şi muniţie, 26 la persoane juridice şi 30 de controale pe fondurile cinegetice.

Activităţile desfăşurate s-au concretizat în înregistrarea a 49 de dosare penale, în care au fost cercetate 82 de infracţiuni din domeniul armelor şi substanţelor periculoase.

De asemenea, au fost indisponibilizate 30 de arme letale/neletale, 1964 bucăţi muniţie şi 100 de grame praf de puşcă. Alte trei arme au fost indisponibilizate de poliţişti şi 44 bucăţi articole pirotehnice, ca urmare a efectuării unui număr de şase percheziţii domiciliare la persoane bănuite că deţin ilegal arme şi muniţie.

11 dosare penale pentru deşeuri periculoase

Pe linia substanţelor periculoase şi toxice, oamenii legii au efectuat 88 de controale la societăţile comerciale autorizate să deţină şi să comercializeze produse de protecţia plantelor, ocazie cu care a fost indisponibilizată cantitatea de 446,2 Kg deşeuri periculoase şi au fost întocmite 11 dosare penale.

Totodată, au fost eliberate 145 autorizaţii de procurare arme letale/neletale şi 52 de permise de port armă. Ca urmare a nerespectării prevederilor legale în domeniul armelor au fost anulate 11 premise de port armă.

Pentru mai multe informații în domeniul armelor și munițiilor, ce interesați pot accesa site-ul inspectoratului, la rubrica Utile – Acte necesare pentru arme și muniții, sau la Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, din cadrul Inspectoratului.

Articolul precedentŞoferi prinşi beţi la volan, cercetaţi penal
Articolul următorLansare de carte la Treznea. Mioara Lazăr – „Felinarele inimii”