Elevi de clasa a VIII-a fac o simulare a examenului de Evaluare Nationala, la Scoala Generala "Ion Heliade-Radulescu" din Bucuresti, joi, 20 februarie 2014. (Eduard Enea)

Fără incidente, dar cu mai mulţi elevi care au ales să absenteze – astfel se poate caracteriza cea de-a doua zi din cadrul Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a din judeţul Sălaj. 

La cea de a doua probă, respectiv la Matematică, susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a azi, 20 iunie, au lipsit 156 de elevi din cei peste 1.800 înscrişi pentru acest examen, faţă de 139 absenți de la prima probă, cea la Limba și literatura română.

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sălaj, s-au înscris la această probă 1.882 de elevi, din care: 1.726 prezenţi şi 156 absenţi. „Din cei 1726 de absolvenți, 1384 au susținut proba scrisă la Matematică în limba română, 333 în limba maghiară și 9 în limba slovacă. Nu s-au înregistrat incidente”, se precizează în sursa citată.

Mâine, 21 iunie 2019, va avea loc ultima probă scrisă, proba la Limba şi literatura maternă. Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei Naţionale, primele rezultate, înainte de contestaţii, vor fi afişate în ziua de 25 iunie 2019.

Articolul precedentPompierii sălăjeni – locul III la ”Competiția națională de descarcerare și acordare a primului ajutor calificat, faza a II –a”
Articolul următorAtenție șoferi! Cad copaci și crengi pe carosabil