Compania de Autostrăzi a inaugurat, în cursul zilei de astăzi, podul construit peste Someşul Mic şi a deschis traficul pe sectorul de 9,6 kilometri al Autostrăzii Transilvania, dintre Gilău şi Nădăşelu. 

Astfel, şoferii care vin de la Zalău sau din zona Satu Mare sau Baia Mare vor intra pe autostradă la Nădăşelu şi vor ieşi la Turda.

Deși este vorba de un tronson scurt de autostradă, acesta este unul destul de important întrucât vine în continuarea Autostrăzii A3 Câmpia Turzii – Gilău de la intersecția cu DN1, ocolește municipiul Cluj-Napoca prin partea de vest și se oprește aproape de localitatea Nădășelu, într-o intersecție cu un alt drum național, DN1F spre Zalău și Satu Mare.

Practic, A3 Gilău – Nădășelu va funcționa ca o centură în partea vestică a municipiului Cluj-Napoca.

Podul peste Someș în zona Gilău este de fapt un viaduct care era deja parțial construit încă din vremea contractului cu Bechtel. Pentru finalizarea sa, Compania de Autostrăzi lansase în 2015 o licitație, care în cele din urmă a fost anulată. Ulterior, licitația lansată abia în octombrie 2016, iar ofertele au fost depuse abia în februarie 2017. Fără podul de 766 de metri, tronsonul de 8,7 kilometri de la Gilău la Nădăşelu, finalizat în 2017, ar fi fost inutil. Astfel, odată cu deschiderea podului, şoferii pot circula de la Nădășelu și până la Câmpia Turzii pe autostradă. În total sunt 61,25 kilometri din cei peste 400 ai Autostrăzii Transilvania.

Încă 9,5 de kilometri din Autostrada Transilvania, pe sectorul Gilău – Nădăşelu, judeţul Cluj, se deschid vineri circulaţiei, după ce oficialii CNAIR au făcut recepţia unui pod peste râul Someş, care face legătura cu sectorul Câmpia Turzii – Gilău.

După recepţia podului peste Someş din apropiere de comuna Gilău, judeţul Cluj, directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, a declarat că speră ca în primavara anului viitor să fie anunţaţi câştigătorii lucrărilor pe tronsoanele rămase până la Suplacu de Barcău, în judeţul Bihor. Potrivit acestuia, vor fi inauguraţi în noiembrie alţi 13-14 kilometri din Autostrada Transilvania spre Târgu-Mureş.

Lucrările la sectorul Gilău-Nădăşelu, pe o lungime de 8,7 de kilometri, au început în anul aprilie 2014 şi au fost finalizate în noiembrie 2017. Lucrările au fost făcute de asocierea de firme Spedition UMB şi Technostrade, costurile fiind de 370 de milioane de lei. Tronsonul nu a fost inaugurat anul trecut deoarece mai trebuia executat un pod peste râul Someş, lângă Gilău, cu o lungime de peste 750 de metri, care face legătura între lotul Câmpia-Turzii – Gilău şi Gilău-Nădăşelu. Lucrările la pod au fost făcute, iniţial, de compania americană Bechtel, dar în urma rezilierii contractului, au fost atribuite firmei italiene Tirrena Scavi, pentru suma de 26 de milioane de lei.

sursa foto infotrafic jud Salaj

Articolul precedentSâmbătă -29 septembrie: La Zalău, circulație rutieră blocată
Articolul următorCosmin Cristian Viașu – noul președinte USR Sălaj