O nouă ediție a Ghidului Verde pentru România, a doua, după opt ani de pauză, a fost lansată recent de producătorul de anvelope Michelin. Publicat în limba română, acesta este unul dintre cele mai apreciate referințe de călătorie. Castrul roman de la Porolissum este printre recomandări și are două stele Michelin.  

Ghidul Verde Michelin are peste 500 de pagini şi include tot atâtea recomandări turistice. Conţine informaţii detaliate şi actualizate despre cele mai importante obiective din ţară. „Cea de-a doua ediţie aduce un număr mare de locaţii noi, printre care: Maramureş oferă două obiective noi care au primit distincţia de 3 stele, Valea Marei şi Valea Maramureşului, Parcul Naţional Retezat a primit 2 stele, Castrul Porolisum a obţinut 2 stele, de la o stea în prima ediţie, Ulpia Traiana a primit 2 stele, Salina Turda şi Cascada Bigăr, ambele nou intrate în ghid, au primit fiecare câte 2 stele”, spun reprezentanţii Michelin.

În ceea ce privește castrul roman Porolissum, autorii ghidului susțin că :“Locul aflat în vârful unui deal, oferă o panoramă spectaculoasă a munţilor din jur” .Castrul a fost recent reabilitat cu peste 35 de milioane de lei din fonduri europene

Ghidurile sunt vândute într-un milion de exemplare și ajung în 38 de țări. Sistemul de acordare a stelelor Michelin corespunde interesului turistului pentru un anume sit şi sunt definite după cum urmează: trei stele înseamnă merită vizitat, două stele se traduce prin merită o oprire, iar o stea este echivalentul interesant. Un obiectiv poate fi selectat şi descris în ghid chiar dacă nu a primit nicio stea. Obiectivele sau monumentele care nu prezintă niciun interes nu sunt menţionate.

Articolul precedentTitularizare 2019 Sălaj: S-a publicat lista posturilor vacante
Articolul următorSuntem din ce în ce mai puţini. Natalitatea în Sălaj – într-o continuă scădere