Un tânăr de 26 ani, bănuit că ar fi autorul agresiunii ce a avut loc în 19 martie, în cartierul Dumbrava, în apropierea magazinului Penny, a fost reținut, în seara zilei de miercuri, 25 martie, pentru 24 de ore. În cursul zilei de astăzi, acesta va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru săvârșirea ifracțiunii de tentativă la omor.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de lângă Tribunalul Sălaj, în urma activităţilor desfăşurate de procurori şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Sălaj, în dosarul în care era începută urmărirea în rem pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, faptă săvârşită în data de 19 martie în zona magazinului Penny, cartier Dumbrava, în data de 25 martie, au fost efectuate două percheziţii domiciliare la locuinţa unor persoane fizice, activităţi în urma cărora a fost adus la sediul PT Sălaj numitul C. A., în vârstă de 26 de ani, faţă de care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru infracţiunea de tentativă la omor. „PT Sălaj a dispus faţă de suspectul C. A. măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca suspectul să fie prezentat Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă. Cercetările continuă în vederea lămurii tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilitii răspunderii penale. Precizăm că efectuarea în continuare a urmării penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au precizat procurorii sălăjeni. 

Reamintim că joi, 19 martie, în jurul orei 14, un tânăr de 32 de ani a fost înjunghiat de un individ. După comiterea faptei, agresorul a reuşit să se facă nevăzut. Totul s-a petrecut la intersecţia Bulevardului Mihai Viteazul cu strada Voievod Gelu din Zalău.