Polițiștii Biroului Rutier Zalău au reținut, luni dimineața, pentru 24 de ore, un tânăr de 25 de ani din Zalău, bănuit de comiterea a două infracțiuni la regimul rutier. Ulterior, acesta a fost plasat sub control judiciar.

 

Potrivit IPJ Sălaj, duminică noaptea, polițiștii de ordine publică au încercat să oprească, folosind semnalele acustice și luminoase, un autoturism care circula pe Bulevardul Mihai Viteazu, din Zalău.

„Conducătorul autoturismului nu a respectat semnalele, ba mai mult, acesta a mărit viteza de deplasare, iar la ieșirea dintr-o curbă la stânga, în zona Gării, acesta a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a intrat în coliziune cu parapetul care delimitează sensurile de mers, apoi a ricoșat în afara părții carosabile, avariind autoturismul.

Polițiștii aflați în urmărirea autoturismului, au legitimat șoferul, în persoana unui tânăr de 25 de ani din Zalău.

Îu urma verificărilor, s-a stabilit că tânărul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul condus era neînmatriculat.

De asemenea, acesta emana halenă alcoolică, iar testarea cu aparatul alcotest a indicat 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a precizat Alexandra Sabău, purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj.

Polițiștii au dispus reținerea tânărului pentru 24 de ore,  acesta fiind introdus în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

Ulterior, procurorul de caz l-a plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, iar polițiștii continuă cercetările, în vederea administrării întrgului probatoriu.

Sursa: Realitatea de Salaj