Absolvenții care au obținut media 10 la Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a și la examenul național de Bacalaureat din acest an vor primi stimulente financiare, în semn de apreciere a performanțelor realizate.

Doar două asolvente din Sălaj au luat, în acest an, 10 la examenele menţionate. Este vorba de Daria Ioana Negrean, de la Liceul cu Program Sportiv “Avram Iancu” Zalău, care a obţinut  singura medie de 10 la Evaluarea Națională, din judeţ, şi de Andreea Cotoară, singura elevă de clasa a XII-a care a luat media generală 10 la Bacalaureatul din acest an.

Potrivit unei hotărâri adoptate joi, 12 iulie, de Guvern, sumele acordate sunt în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obținut media 10 la Evaluarea Națională, respectiv de 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat 2018. „Vor beneficia de aceste stimulente 345 de absolvenți de clasa a VIII-a care au finalizat EN VIII cu media 10, respectiv 139 de absolvenți de clasa a XII-a care au încheiat cu media generală 10 examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2018”, se arată în comunicatul Ministerului.

Articolul precedentSuspectată de furt la numai 17 ani
Articolul următorAutobuzul ”Centenar Călător” va circula prin orașele județului