Poliţiştii din Sălaj au organizat, luna trecută, opt acţiuni pentru prevenirea şi combaterea delictelor în domeniul silvic. În urma a 210 controale în fondul forestier şi locuri de depozitare precum şi asupra a 264 mijloace de transport, au fost aplicate peste 62 de sancțiuni contravenţionale, fiind confiscată cantitatea de aproximativ 89 de metri cubi masa lemnoasă.

În luna ianuarie 2020, polițiștii sălăjeni cu atribuţii în domeniul ordinii publice au organizat opt acţiuni pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, pe raza judeţului.

„Au fost efectuate 210 de controale la societăţi comerciale și fondul forestier, ocazie cu care au fost aplicate 62 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 88.000  lei, la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.Totodată, a fost confiscată cantitatea de aproximativ 89 metri cubi masă lemnoasă”, au precizat reprezentanții IPJ Sălaj.

La activități, poliţiştii au fost sprijiniţi de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sălaj şi de specialişti din cadrul Direcţiei Silvice Sălaj, Gărzii Forestiere Sălaj, precum şi de reprezentanţii Gărzii Judeţene de Mediu.

Totodată, au fost confiscate/indisponibilizate şi trei fierăstraie mecanice.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Articolul precedentCardurile de sănătate, din nou BLOCATE. Explicațiile președintelui CNAS
Articolul următorAccident în municipiu