Cei peste 1.700 de elevi sălăjeni de clasa a VIII-a află, în cursul zilei de astăzi, la ce licee au fost repartizați în urma susținerii examenului de Evaluare Națională.

Repartizarea este computerizată și ține seama de note și de opțiunile pe care elevii, împreună cu părinții, le-au completat pe fișa de înscriere.  Potrivit anunţului făcut de Ministerul Educației, rezultatele repartizării computerizate pentru admiterea la liceu în 2018 vor fi publicate în cursul zilei de luni, 9 iulie, pe admitere.edu.ro.

În Sălaj s-au înscris la examen 1.931 candidaţi, iar din totalul acestora 1.786 au fost prezenţi, 145 au absentat, iar unul a fost eliminat pentru tentativă de fraudă.După afişarea primelor rezultate, au fost depuse peste 200 de contestaţii, peste 50 la sută dintre acestea la limba şi literatura română. În urma soluţionării acestora, procentul notelor peste 5 a ajuns la 73,26 la sută, de la 73,11 la sută înainte de contestaţii.

Marţi, 10 iulie – depunerea dosarelor

Media generală obținută în cadrul Evaluării are o pondere de 80 la sută în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a.

Depunerea dosarelor de înscriere în unităţile de învăţământ liceal în care candidaţii au fost repartizaţi va avea loc între 10 şi 13 iulie. În perioada 16-18 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, precum şi situaţiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaţilor care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizaţi computerizat.

Articolul precedent„Monografia satului Bădăcin și a familiei Maniu” – o nouă ediție
Articolul următorBacalaureat 2018 Sălaj: Absolvenţii de liceu află azi rezultatele finale