TikTok a eliminat în România peste 66.000 de conturi false, circa şapte milioane de like-uri false, aproximativ zece milioane de urmăritori falşi şi circa 1.000 de conturi care imitau profiluri ale candidaţilor.

Platforma TikTok a negat marți în Parlamentul European o posibilă favorizare a candidatului Călin Georgescu și și-a apărat măsurile adoptate pentru combaterea dezinformării în primul tur al alegerilor prezidențiale.

Reprezentanții rețelei sociale au subliniat în fața Comisiei pentru Piață Internă și Protecția Consumatorului din Parlamentul European că „toți candidații au fost luați în considerare în sistem fără diferențiere între independenți și cei care făceau parte dintr-un partid”, prin urmare au avut „aceleași restricții”.

Este ceea ce a explicat directoarea globală pentru Produs, Autenticitate şi Transparenţă a TikTok, Brie Pegum, care a dat asigurări că dintre reţelele blocate în ultimele luni pentru conţinut politic nepermis numai una îl susţinea pe Georgescu şi aceasta avea mult mai puţini urmăritori decât altele care susţineau alţi candidaţi.

„În general, am lucrat neîntrerupt pentru a încerca să evităm dezinformarea şi să coordonăm un comportament autentic”, a mai spus reprezentanta TikTok.

66.000 de conturi false eliminate în România

Potrivit acesteia, TikTok a eliminat în România peste 66.000 de conturi false, circa şapte milioane de like-uri false, aproximativ zece milioane de urmăritori falşi şi circa 1.000 de conturi care imitau profiluri ale candidaţilor.

Și directoarea TikTok pentru Politici Publice și Relații Guvernamentale, Caroline Greer, a spus că au fost aplicate normele interne pentru procesele electorale în timpul alegerilor din România, adăugând că în lunile anterioare alegerilor a avut întâlniri cu mai diferite autorității ale țării, inclusiv cu partide politice și cu autoritatea electorală română.

Mai mult, ea a menţionat că TikTok are peste 6.000 de moderatori de conţinut în limbile Uniunii Europene, dintre care 95 moderează conţinuturile în limba română.

Algoritmul utilizat de reţeaua de socializare pentru afişarea conţinutului pentru utilizatori „răspunde semnalelor activităţii” acestora, astfel încât favorizează apariţia conţinuturilor pe care fiecare utilizator se opreşte pentru a le vizualiza, a mai explicat reprezentanta TikTok.

Răspunsurile reprezentanţilor TikTok nu i-au convins pe eurodeputaţii prezenţi la dezbatere şi respectiva comisie a Parlamentului European va studia posibilitatea de a transmite în scris întrebări suplimentare platformei.

Articolul precedentMARILE COMPANII STRĂINE, ÎN VIZORUL SUVERANISTULUI CĂLIN GEORGESCU (POLITICO)
Articolul următorLINIA DE CALE FERATĂ BUCUREȘTI NORD-CRAIOVA A PRIMIT ACORDUL DE MEDIU