S-a anunțat lansarea unei noi alianţe:Transilvania de Nord. Ideea aparține primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, care susține că în acest moment are în lucru un proiect de asociere între mai multe municipii și orașe din nordul țării, printre care Baia Mare, Satu Mare şi Zalău.

„Noi, municipiul Baia Mare, am inițiat o astfel de asociere care se va numi Transilvania de Nord, cu Baia Mare, Satu Mare, Zalău, Carei, Sighetu Marmației, Seini. Ideea pe care mergem este cea a infrastructurii, drumul rapid Baia Mare – Satu Mare, cu centura municipiului Baia Mare, drumul rapid Baia Mare – Zalău, care să se intersecteze în Autostrada Transilvania. Avem deschiderea spre Ucraina, cu un pod de mari dimensiuni. Aceste puncte strategice sunt prevăzute în Masterplanul pentru Transport”, a declarat Cătălin Cherecheş, citat de proiect100.ro.

De asemenea, edilul doreşte să aducă şi consiliile judeţene în aceste structuri asociative, pentru că foarte multe unităţi sunt în subordinea acestora.„În România funcţionează foarte multe asociaţii intercomunitare pe apă, deşeuri etc dar ele sunt la nivelul judeţelor. Vrem să le transformăm la nivelul unor regiuni. Automat şi populaţia din Baia Mare merge la o fabrică din Satu Mare şi are nevoie de drum. Suntem punct nodal între România, Ungaria şi Ucraina. Şi cunoaşteţi interesul UE pentru Ucraina. Iar drumurile nu sunt dezvoltate la capacitatea dorită”, a mai spus Cherecheş.

Articolul precedentAutorităţile sălăjene susţin că sunt pregătite pentru iarnă
Articolul următorSălajul, în topul național al insolvențelor