Poliţiştii rutieri, împreună cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român, au desfăşurat, pe parcursul a trei luni, la nivel judeţean, 28 de acţiuni pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor.

Echipele de control au verificat buna funcţionare a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie a autovehiculelor, precum și a instalaţiei de iluminare şi semnalizare.

De asemenea, poliţiştii au verificat concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, precum şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii. „Pentru neregulile constatate, au fost reținute 59 de certificate de înmatriculare și au fost aplicate 88 de sancţiuni contravenţionale, din care trei sancțiuni pentru defecțiuni la mecanismul de direcție, 27 sancțiuni pentru defecțiuni la instalația de iluminare, alte 12 sancțiuni pentru anvelope uzate și 46 au constituit alte abateri (neutilizarea centurii de siguranță, utilizarea telefonului mobil în timpul mersului etc.). Valoarea totală a sancțiunilor este de 22.545 de lei”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

Totodată, pentru defecțiuni grave la mecanismul de direcție, poliţiştii au reținut în vederea suspendării și trei permise de conducere. „Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare”, atenţionează oamenii legii.

Articolul precedentWorkshop educațional, la Grădina Botanică „Vasile Fati” Jibou
Articolul următorPeste 220 de locuri de muncă, toate în domeniul privat