Peste 900 de persoane au fost verificate de polițiști, jandarmi şi poliţiştii locali, în cadrul acţiunilor de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, fiind constatate peste 260 de încălcări ale normelor legale. 

 

În ultimele 24 de ore, au fost intensificate activităţile în zonele aglomerate din mediul urban şi rural, în mijloacele de transport în comun, dar şi în restaurante şi terase, transmite Instituția Prefectului Sălaj. 

Astfel, au fost verificate 209 societăți comerciale, dintre care 109 restaurante/terase/alte medii de interes, cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți. 

De asemenea, 109 mijloace de transport au fost verificate, din care 83 au fost mijloace de transport în comun. Totodată, au fost organizate 23 de acțiuni punctuale, fiind vizate, în special zonele aglomerate. 

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 145 de sancţiuni contravenţionale, persoanelor care nu purtau masca de protecție și 93 de sancțiuni în cadrul acțiunilor punctuale.
Alte 12 sancțiuni au fost aplicate de polițiștii locali și 11 de jandarmii sălăjeni, toate pentru nepurtarea măștii de protecție.

Valoarea totală a sancțiunilor se ridică la suma de 28.250 lei.

Potrivit sursei citate, sancțiunile se aplică de către forțele de ordine, doar ca urmare a încălcării normelor legale, iar cuantumul acestora se stabilește prin evaluarea obiectivă a fiecărei situații constatate.

Scopul activităţilor desfăşurate nu este de a sancționa cetățenii, ci de a limita răspândirea virusului Covid 19, astfel că, în contextul stării de alertă, structurile cu atribuții de control vor acționa, în principal, pentru informarea cetățenilor.

În contextul creșterii numărului de infectări, polițiștii din Sălaj  recomandă cetăţenilor să conștientizeze importanţa măsurilor restrictive şi să contribuie la efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infecţiei cu Coronavirus, respectând aceste măsuri.

Sursa: Realitatea de Salaj

Articolul precedentBilanț coronavirus 5 noiembrie: 9.714 cazuri noi și 121 decese
Articolul următorVIDEO Klaus Iohannis a ajuns la ședința de Guvern: ”Sunt necesare MĂSURI ferme. Școlile să treacă TOATE în online, angajații la telemuncă”