ANM a emis o nouă atenționare meteorologică de instabilitate atmosferică pentru mai multe județe din țară inclusiv pentru București, valabilă în intervalul 14 iunie, ora 12 – 14 iunie, ora 23

Interval de valabilitate: 14 iunie, ora 12 – 14 iunie, ora 23
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, în Dobrogea, Muntenia, sudul Moldovei, în estul și sud-estul Transilvaniei și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelii (rafale în general de 55…70 km/h) și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul țării.
În sudul Banatului și în sud-vestul Olteniei, din a doua parte a zilei vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală în general de 55 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

 

Sursa: Newsinn

Articolul precedentCum arată deciziile de recalculare a pensiilor și când vor ajunge ele la români
Articolul următorLiderul GameTech este partenerul oficial al UEFA EURO 2024™ și CONMEBOL Copa America™️ 2024, o premieră fără precedent pentru industrie