Pacienții care se adresează secției Medicină Internă a Spitalului Județean de Urgență Zalău vor avea acces la investigații medicale mai complexe.  

„Secția Medicină Internă a fost dotată cu un ecograf echipat cu trei sonde, dintre care una cu funcționalități sectoriale pe cord care oferă o complexitate crescută investigațiilor medicale, având posibilitatea de a semnala un diagnostic mai complet, precum și necesitatea unui consult interdisciplinar acolo unde este cazul. Eventualele afecțiuni cardiace pot fi detectate datorită acestei funcționalități a ecografului”, au explicat reprezentanții administrației județene.

Echipamentul medical are o valoare de peste 113.000 lei, fiind achiziționat cu sprijinul financiar al companiei TenarisSilcotub și al Consiliului Județean Sălaj. Până la dotarea cu acest echipament, Secția Medicină Internă a Spitalului Județean de Urgență Zalău dispunea de un singur ecograf, în condițiile în care pe parcursul anului 2018 au fost înregistrate aproximativ 1.100 ecografii pentru pacienții internați în regim spitalizare de zi și continuă cu afecțiuni medicină internă și endocrinologie, la un număr de aproape 2.500 de internări înregistrate la nivelul secției.

În cadrul parteneriatului cu Consiliul Județean Sălaj, demarat în urmă cu 10 ani, proiectele derulate de TenarisSilcotub în scopul îmbunătățirii serviciilor medicale oferite pacienților Spitalului Județean de Urgență Zalău, însumează peste 380.000 dolari și au avut ca obiectiv dotarea cu mobilier și echipamente medicale a unității spitalicești. Aceste demersuri sunt parte din strategia companiei de a susține dezvoltarea comunității în care își desfășoară activitatea, prin programe și  proiecte din domeniul educației, culturii și sănătății.

Articolul precedentAproape 100 de agenți economici, verificați de inspectorii de muncă. Amenzi și sancțiuni cu nemiluita
Articolul următorZalău: Surprinși trecând pe roșu! Zeci de șoferi au fost amendați