Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Zalău va fi dotat cu aparatură medicală în valoarea de peste 11 milioane de lei. Vor fi achiziționate 133 de echipamente medicale.

Reprezentanții Consiliului Județean Sălaj, în subordinea căruia se află cea mai mare unitate spitalicească din județ, au anunțat faptul că a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Dotare cu aparatură medicală a Ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău”, depus în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8, Prioritatea de investiții 8.1, Operațiunea A – Ambulatorii.

Prin acest proiect se vor achiziționa un număr de 133 de echipamente medicale pentru dotarea cabinetelor de specialitate din cadrul Ambulatoriului și a laboratoarelor care îl deservesc. Valoarea totală a proiectului este de 11.666.837,49 lei.

Consiliul Județean Sălaj continuă astfel demersurile începute în perioada 2015-2016, când a fost realizată investiția de extindere și modernizare a ambulatoriului, prin care au fost obținute următoarele rezultate: extinderea Ambulatoriului de specialitate în zona curţii interioare, prin realizarea unei clădiri piramidale, care comunică cu clădirea existentă prin intermediul unor pasarele; reabilitarea integrală a construcţiei existente – termoizolare exterioară, înlocuire tâmplărie, refacere finisaje, pardoseli, modernizare băi existente;
realizare rampe de acces şi amenajare grupuri sanitare pentru persoane cu dizabilităţi; amplasarea unui lift și a unei platforme liftate pentru a facilita accesul persoanelor cu dizabilități și redimensionare şi înlocuire instalaţii electrice, sanitare, de încălzire şi de ventilaţie.

Articolul precedentTânăr din Iași, depistat în trafic fără permis de conducere
Articolul următorSălajul se află încă pe lista focarelor de pestă porcină