Sălăjenii care vor să-şi ajute semenii aflați în suferință sunt aşteptaţi să doneze sânge. În această perioadă, mai multe centre de transfuzie din ţară se confruntă cu o lipsă de sânge şi în acest sens Centrul de Transfuzie Sanguină Sălaj face un apel general către cetăţenii judeţului. ”Dragilor, este perioada verii şi a concediilor, perioadă în care foarte multe Centre de Transfuzie din ţara se confruntă cu o scădere mare de donatori, iar în această situaţie ne aflăm şi noi, Centrul de Transfuzie Sanguină Sălaj. Sunt foarte multe cazuri în ultima vreme cu oameni aflaţi în suferinţe grave şi toate aceste drame au aceeaşi prioritate. Veniţi să donaţi sânge. Să arătam ca avem curaj să ne uităm la suferinţele celor din jur!”, se arată într-un apel al Centrului de Transfuzie Sanguină Sălaj .
Programul de donare de sânge la Centrului de Transfuzie Sanguină Salaj este: luni până vineri în intervalul orar 7,30-14,00 şi tot a doua sâmbătă din luna, de la ora 08:00-12:00.

O donare – 450 de ml de sânge

Pentru o donare, 450 ml de sânge, donatorul primeşte: o zi de concediu plătit, analize gratuite (RH, grupa sangvină, Hepatita B, C, HIV, leucemie, sifilis şi probe hepatice), şapte bonuri de masă în valoare de aproximativ 70 de lei şi o reducere de 50 la sută, timp de o lună, din preţul abonamentului pentru transportul în comun. Atenţie însă! Nu orice persoană poate dona sânge. Greutatea corporală de minimum 50 de kilograme în cazul persoanelor de sex feminin, respectiv 55 de kilograme în cazul bărbaţilor şi vârsta minimă de 18 ani sunt principalele condiţii pe care un donator trebuie să le îndeplinească. De asemenea, persoanele cu vârsta de peste 55 de ani, care intenţionează să doneze sânge pentru prima oară pot face acest lucru numai în baza unui aviz medical cu menţiunea clinic sănătos.

Articolul precedentO nouă carte la Editura ”Caiete Silvane”. ”Nu te lăsa!” – autor Artemiu Vanca
Articolul următorAcțiune a Poliției, în Zalău. Amenzi de peste 5.000 de lei, într-o zi singură zi