Polițiștii din Sălaj au continuat acţiunile pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, în Sezonul Estival 2020. Poliţiştii au aplicat aproape 900 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială şi au intervenit la peste 500 de sesizări ale cetăţenilor.

În perioada 24 august-13 septembrie., Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj a acționat cu efective mărite pentru siguranța cetățenilor, prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, pe perioada sezonului estival 2020.

Astfel, în perioada de referință, poliţiştii au intervenit la 546 de sesizări ale cetăţenilor, 509 dintre acestea au fost prin apelul de urgenţă 112.

De asemenea, în materie penală, polițiștii au fost sesizaţi despre comiterea a 232 de infracţiuni, dintre care 50 la regimul circulaţiei rutiere (conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, conducere fără permis şi conducere cu autoturismul neînmatriculat), 74 contra patrimoniului (furturi, distrugeri),  iar diferenţa au constituit alte genuri de infracţiuni. 42 persoane au fost prinse în flagrant. În cadrul dosarelor penale instrumentare sunt cercetate 148 de persoane.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială prevăzute de Legea 61/1991 republicată, poliţiştii au aplicat 893 de sancțiuni contravenționale.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri au acționat la nivel judeţean, în urma abaterilor constatate fiind aplicate 5516 sancțiuni, dintre care 58 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 1610 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar diferenţa au constituit alte abateri.

De asemenea, au fost reţinute 266 de permise de conducere şi 139 de certificate de înmatriculare retrase.

Totodată, în cadrul acţiunilor desfăşurate au mai fost aplicate 40 sancţiuni contravenţionale la Legea 12/1990, fiind confiscate bunuri în valoare de 20184 lei.

Pentru orice situație care poate constitui o urgență, apelați serviciul unic de urgență 112!

Sursa: Realitatea de Salaj

Articolul precedentBărbat rănit după ce s-a răsturnat cu ATV-ul! Acesta era beat
Articolul următorBilanț COVID pentru ultimele 24 de ore: 808 cazuri noi și 23 de decese/ 464 dintre infectați se află pe secțiile ATI