La nivelul Poliţiei Municipiului Zalău, continuă acţiunile pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor şi prevenirea răspândirii noului virus. Au fost desfăşurate ample acţiuni, fiind identificate mai multe persoane bănuite de comiterea unor fapte antisociale. Aproape 700 de sancţiuni au fost aplicate, fiind constatate şi 13 infracţiuni.

În perioada 26 februarie – 4 martie, poliţiştii de la structurile de ordine publică şi rutieră, din cadrul Poliţiei Municipiului Zalău, au acționat cu efective mărite pentru prevenirea faptelor antisociale, combaterea cerşetoriei, menținerea ordinii și liniștii publice, recuperarea prejudiciilor în cauzele penale instrumentate, dar şi pentru prevenirea răspândirii noului virus.

În acest context, au fost constatate 13 infracţiuni, majoritatea dintre acestea au ca obiect infracţiuni de furt, infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere şi folosirea unui minor în scop de cerşetorie.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 683 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 133460 lei.

Din totalul sancţiunilor aplicate, 475 au fost la regimul circulaţiei rutiere, 82 pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, 107 la Legea 55/2020, 14 la Ordonanţa de Urgenţă 97/2005 privind domiciliul şi reşedinţa, iar diferenţa au fost aplicate la alte acte normative.

De asemenea, au fost reţinute 28 de permise de conducere (cinci pentru neacordarea de prioritate vehiculelor, patru pentru depăşirea cu mai mult de 50 Km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv, unul pentru depăşiri neregulamentare, patru pentru neacordarea de prioritate pietonilor etc.) şi 13 certificate de înmatriculare.

Polițiștii au mai efectuat şi o percheziţie domiciliară la locuinţa unui tânăr, din comuna Crişeni, în urma căruia au ridicat 28221 lei, bani care ar proveni din activitatea infracţională.

Pe lângă activităţile zilnice ale poliţiştilor de la structurile menţionate, poliţiştii de la Compartimentul Poliţie de Proximitate au asigurat ordinea publică în zona unităţilor de învăţământ, iar împreună cu colegii lor de la Biroul Siguranţă Şcolară au desfăşurat activităţi preventive la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău. La activităţi au participat 150 de elevi, fiind abordate teme pe linie de circulaţie rutieră, violenţa în şcoli şi bullying.

Polițiștii se află permanent la datorie și vor interveni cu fermitate în toate situațiile în care legea este încălcată.

Sursa: Realitatea de Salaj