Tânărul din comuna Mirșid, implicat marți dimineața, în accidentul rutier produs pe Drumul Național 1H, în localitatea Crișeni, a fost arestat la domiciliu.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, în baza ordonanței de reținere emisă de polițiști la data de 25 decembrie 2018, adolescentul de 19 ani, din comuna Mirșid, care a fost implicat în accidentul rutier, produs pe Drumul Național 1H, în localitatea Crișeni, a fost reținut și depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sălaj. Astfel, miercuri, 26 decembrie 2018, cel în cauză a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți care a dispus măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile, sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere a unui autovehicul fără pemis de conducere, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea Poliției, furt în scop de folosință și vătămare corporală din culpă.

Reamintim că un adolescent de 19 ani care conducea un autoturism fără a avea permis de conducere şi aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice a fost implicat, marți dimineața, într-un accident rutier. El a părăsit locul accidentului, fiind identificat în scurt timp de polițiști.

Potrivit datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județan Sălaj, Maria Cristea, în 25 decembrie 2018, în jurul orei 3.30, un tânăr de 19 ani, din comuna Mirșid, conducea autoturismul pe Drumul Național 1H, iar în localitatea Crișeni a acroșat doi pietoni, care se deplasau neregulamentar pe partea carosabilă.

După producerea accidentului, șoferul a părăsit locul faptei fără încuviinţarea Poliţiei, fiind identificat în scurt timp.

În urma impactului, cei doi pietoni, de 15 și 19 ani, ambii din comuna Crișeni, au fost răniți ușor. Aceștia au fost testați aparatul alcooltest, pentru cel de 19 ani s-a evidențiat o alcoolemie de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar pentru cel de 15 ani, rezultatul a fost negativ.

Verificările efectuate de polițiști au stabilit că șoferul, în timp ce se afla în vizită la o cunoștință, din comuna Mirșid, a sustras cheile autoturismului pentru a face o plimbare cu mașina pe drumul menționat, iar după producerea accidentului s-a reîntors la domiciliul proprietarului.

De asemenea, cel în cauză nu posedă nici permis de conducere, iar testarea cu alcooltestul a evidențiat o alcoolemie de de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Articolul precedentIncendiu într-o gospodărie din localitatea Chendrea
Articolul următorDe Crăciun, gastritele, fracturile şi entorsele, în topul urgențelor medicale la Spitalul Judeţean Zalău