Poliţiştii sălăjeni cercetează în stare de arest preventiv un bărbat de 42 de ani, bănuit de comiterea unor infracţiuni contra  libertăţii şi integrităţii sexuale, asupra unor femei de 79, respectiv 80 de ani, din judeţul Sălaj.

Faptele au avut loc în perioada septembrie-octombrie 2018.

Potrivit datelor furnizate de IPJ Sălaj, în data de 26 octombrie 2018, o femeie de 79 de ani a sesizat Poliţia despre faptul că, în noaptea de 25 spre 26 octombrie, un bărbat necunoscut a pătruns în locuinţă şi, prin constrângere fizică, a întreţinut relaţii sexuale cu aceasta.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale împreună cu poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Sînmihaiu Almaşului, l-au identificat şi prins pe bărbatul bănuit de comiterea faptei.

Din probatoriul administrat de poliţişti s-a stabilit că, în noaptea de 4 spre 5 septembrie 2018, acesta a pătruns în locuinţa altei vârstnice, o femeie de 80 de ani, şi a încercat să întreţină cu aceasta relaţii sexuale împotriva voinţei ei. Fapta nu s-a consumat, întrucât victima a reuşit să se apere.

În baza ordonanţei de reţinere emisă de poliţişti, bărbatul a fost reţinut, vineri, 26 octombrie 2018 şi depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sălaj.

Sâmbătă, 27 octombrie 2018, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou, cu propunere de arestare preventivă. Pe numele acestuia, instanţa a emis mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, sub aspectul comiterii infracțiunilor de viol, tentativă la infracţiunea de viol şi violare de domiciliu.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestuia.

Articolul precedentJandarmeria sălăjenă este în doliu
Articolul următorPompierii la datorie, peste 60 de intervenții în doar șapte zile