Pentru a preveni victimizarea prin metoda „accidentul”, poliţiştii sălăjeni revin cu o serie de recomandări. Cei care comit astfel de fapte vizează persoanele vârstnice, vulnerabile, care au membri de familie plecaţi în străinătate şi care deţin sume de bani la domiciliu.

Din cauza emoţiilor, de cele mai multe ori victimele nu rețin detaliile discuțiilor și sunt uşor influențabile, astfel încât, cu foarte mare ușurință, acceptă să transfere sume importante de bani pe numele unor persoane comunicate de suspecți. „Pentru prevenirea unor astfel de situații, polițiștii vă recomandă să manifestați prudență în cazul în care primiți un astfel de telefon și să nu dați curs respectivelor solicitări, în ciuda reacției emoționale de moment”, precizează reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.

Poliţiştii sălăjeni au ţinut să reamintească următoarele aspecte:

 

  • Ȋn cazul unui accident, nu există noțiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătorești, făcută prin intermediul unei societăți de asigurări.
  • Oricine poate fi victima unui accident rutier, dar într-un moment critic, singura urgență este cea medicală, nicidecum aspectul financiar.
  • Ȋn nici un caz nu dați crezare imediat unor „povești” anunțate telefonic de persoane care pretind că au calități oficiale, ci verificați informația printr-un apel la 112 sau sesizați cea mai apropiată unitate de poliție.
  • De aceea, în niciun caz nu trimiteți bani prin persoane necunoscute, în speranța că îi veți ajuta pe ei dragi, nu faceți decât să cădeți în plasa întinsă de cei care doresc să profite de lipsa dumneavoastră de informare.
  • Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un accident rutier (cereţi date despre unitatea medicală, de poliție sau parchet unde s-ar afla aceasta și sunaţi pentru confirmare).
  • Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului aparent întâmplător. Este posibil ca aceastea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră și să afle detalii despre familie sau vecini.

 

 

 

Articolul precedentSe fac angajări la buget! Mai multe joburi disponibile în instituțiile publice din Sălaj
Articolul următorDaniel Buda, europarlamentar: ”Guvernarea deficitară din ultimul an și jumătate lasă generațiilor actuale și generațiilor viitoare o Românie îndatorată, cu o justiție subjugată”