Nerespectarea regimului legal de viteză, depăşirile neregulamentare, neacordarea de prioritate pietonilor, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, dar şi nerespectarea regulilor de circulaţie de către pietoni şi motociclişti, sunt acţiunile desfăşurate de poliţiştii rutieri în perioada 18-22 decembrie 2019.

Pe linie de viteză, aparatele radar din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj vor fi amplasate atât în municipiu și orașe cât și pe drumurile naționale și județene, au informat reprezentanții Poliției Sălaj. 

În perioada menționată, radarele vor fi prezente pe următoarele sectoare de drum:

– în municipiul Zalău vor fi amplasate radare pe bulevardul Mihai Viteazul, strada Gheorghe Doja şi strada Corneliu Coposu.

în Şimleu Silvaniei, pe strada Gheorghe Lazăr,

pe DN 1H: între Şimleu Silvaniei şi Pericei, precum şi pe porţiunea de drum Şimleu Silvaniei – Nuşfalău – Ip.

În Jibou radarele vor funcţiona pe strada 22 Decembrie, pe DN 1H, între Jibou şi Var, dar şi pe DN 1G, între Bălan şi Tihău.

Totodată, poliţiştii de la rutieră vor amplasa aparatele radar pe DN 1F: Românaşi – Poarta Sălajului – Sutoru – Zimbor, pe ruta Sălăjeni – Sărmăşag – Bobota – Zalău – Mirşid, dar şi pe DN 1C, între localităţile Ileanda – Gîlgău – Glod.

Mare grijă la pedala de acceleraţie trebuie să aibă şi cei care vor circula pe drumul judeţean 108 G: Crasna – Cizer.

De asemenea, poliţiştii vor acţiona şi cu aparatul radar TruCam, pe DN 1F (Zalău-Bobota şi Zalău-Sîncraiu Almaşului) şi pe DN 1C: Ileanda –Gîlgău.

„Recomandăm conducătorilor auto să adapteze permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic, să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice sau dacă sunt obosiţi, iar în intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, să acorde atenţie sporită pentru a putea opri în orice moment în siguranţă”, au precizat reprezentanții IPJ Sălaj. 

Pietonii sunt sfătuiți să traverseze drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor, iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor, dar numai după ce s-au asigurat că din ambele sensuri nu se apropie niciun autovehicul.

 

Articolul precedentCaravana Coca Cola ajunge astăzi în Sălaj
Articolul următorAccident grav pe DJ 108N: O persoană și-a pierdut viața