Poliţiştii sfătuiesc sălăjenii să acorde atenţie maximă persoanelor care sună la uşă, sub pretextul că sunt colindători, să îşi obişnuiască copiii să nu deschidă uşa nimănui când sunt singuri acasă şi să nu trădeze că sunt singuri acasă.

În preajma Sărbătorilor de iarnă, răufăcătorii pot profita de buna credinţă a cetăţenilor și, deghizaţi în colindători, pot fura din locuinţele ale căror uşi le sunt deschise sau din locuințele pe care le găsesc descuiate. „Acordaţi maximă atenţie persoanelor care sună la ușa dumneavoastră sau pe care le primiţi în locuinţă! Obişnuiți copii să nu deschidă uşa nimănui în lipsa dumneavoastră, ca să nu trădeze că sunt singuri în casă! Nu lăsaţi cheile apartamentului sub preş sau în cutia de scrisori!”, recomandă reprezentanţii IPJ Sălaj.

De asemenea, oamenii legii atenţionează ca, la plecarea de acasă, să nu lăsaţi în uşă bilete care să dezvăluie acest lucru. „Împreună cu vecinii, stabiliţi un sistem de supraveghere atunci când lipsiţi de acasă, în mod special în nopțile de Crăciun şi Revelion!”, mai recomandă politistii sălăjeni.

Pentru orice situaţie care poate constitui o urgenţă, apelaţi serviciul unic de urgenţă 112!

Articolul precedentAtenție, cad țurțuri!
Articolul următorGăsită moartă într-un beci