Acţiuni de amploare în trafic pentru prevenirea accidentelor rutiere vor fi organizate pe parcursul a șapte zile de polițiștii rutieri. Acestea se desfășoară conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL). Controalele vor avea avea loc pe toate toate drumurile din țară, inclusiv în județul Sălaj.

Pe parcursul săptămânii 14 – 20 octombrie, Direcţia Rutieră a Poliţiei Române coordonează, la nivel naţional, o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor  pentru transportul persoanelor sau măfurilor, au anunțat reprezentanții Poliției.

Potrivit sursei citate, aceasta îşi propune să urmărească prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane și de transport de marfă.

Atfel, controalele polițiștilor vor avea în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

Pentru conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vizează și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

Articolul precedentO nouă ședință publică la ISJ Sălaj
Articolul următorPeste 23 de milioane de lei primesc primăriile din Sălaj de la Guvern