O acțiune de prevenire a accidentelor rutiere este derulată, începând de astăzi, de Poliția Română, la nivelul întregii țări. Timp de trei zile toate radarele vor fi scoase pe şosele şi autostrăzi.

Oamenii legii au anunțat că, în perioada 28-30 iunie, se vor folosi echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale şi cinemometrele portabile model TruCAM.

„În primele cinci luni ale acestui an, viteza a generat 17 la sută dintre accidentele rutiere grave înregistrate în ţara noastră, ocupând locul trei în ierarhie, cu 470 accidente (cu 104 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut), soldate cu decesul a 118 persoane (cu 32 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut) şi rănirea gravă a altor 499 (cu 119 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut)”, au precizat reprezentanții Poliției Române.

De asemenea, se vor utiliza şi aparatele etilotest, etilometru şi drugtest, pentru depistarea şi sancţionarea celor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

Articolul precedentFonduri europene și guvernamentale pentru Zalău
Articolul următorVIDEO Au demarat lucrările pe drumul județean 108 F – Sărmășag – Chieșd