Trei adolescenți, doi de 16 ani și unul de 17 ani, toți din comuna Bobota, sunt cercetați de polițiști, după ce au furat un autoturism din localitatea Halmeu, județul Satu Mare. Aceștia au fost prinși la sfârșitul săptămânii și au fost predați polițiștilor din județul vecin. 

„În timp ce desfășurau activități de supraveghere a traficului rutier, vineri, 7 iunie a.c., în jurul orei 10.00, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Sărmășag au efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism înmatriculat în Franța, care circula pe direcția Chieșd-Sărmășag. Conducătorul auto nu a oprit la semnalul poliţiştilor, a accelerat moment în care a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat într-o poartă de acces”, au precizat reprezentanții Poliției Sălaj.

Din autoturism au coborât trei persoane care au fugit spre pădure în direcția localității Derșida. Polițiștii i-au prins în scurt timp, iar în urma legitimării au stabilit că este vorba despre trei adolescenți, doi de 16 ani și unul de 17 ani, toți din comuna Bobota. „Din probatoriul administrat s-a stabilit că autoturismul a fost condus de unul dintre adolescenții de 16 ani și a fost sustras în noaptea de 6 spre 7 iunie a.c., din localitatea Halmeu, județul Satu Mare. De asemenea, aceștia au montat pe autoturism plăcuțe de înmatriculare false”, a mai explicat sursa citată.

Cei trei tineri au fost predați polițiștilor de la IPJ Satu Mare în vederea documentării activității infracționale. Totodată, în paralel cu ancheta polițiștilor de la Satul Mare, polițiștii din Sălaj continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, fapte prevăzute de Codul Penal.

Articolul precedentInconștiență la volan! Prins în timp ce conducea maşina cu alcoolemie de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat
Articolul următorLa Zalău a început dezinsecția. Acțiunea va dura trei zile