Unităţile de învăţământ din Sălaj au intrat, din această săptămână, sub lupa inspectorilor şcolari. Până în 5 octombrie, acestea vor face obiectul unor inspecţii tematice, urmând ca la finalul activităţilor de control să fie întocmite rapoarte de inspecţie.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, tema inspecţiei este asigurarea calităţii în educaţie prin aplicarea şi respectarea legislaţiei în vigoare în unităţile de învăţământ, în anul şcolar 2018 – 2019.

Printre a obiectivele ce vor fi urmărite de către inspectorii şcolari se numără: verificarea respectării planului de măsuri, pentru îmbunătăţirea rezultatelor şcolare la examenele naţionale, în unităţile de învăţământ unde procentul de promovare a fost mic, încadrarea cu personal didactic pentru anul școlar 2018-2019 (situația posturilor ocupate/vacante), existența deciziilor de constituire a comisiilor cu caracter permanent, precum şi existența documentelor privind evaluarea personalului didactic pentru activitatea desfășurată în anul școlar 2017-2018 (evaluarea la nivelul comisiilor metodice, evaluarea în Consiliul de administrație, comunicarea calificativelor).

 

 

Articolul precedentInvestiţii din fonduri europene. Vezi aici ce drumuri judeţene vor fi reabilitate
Articolul următorSălaj: Astăzi vor fi desemnaţi preşedinţii secţiilor de votare