Municipiul Zalău va găzdui la finalul săptămânii viitoare, 29 septembrie, “Semimaraton Zalău”, eveniment organizat de Asociaţia Club Sportiv ”Runners Club” Cluj în parteneriat cu Primăria Zalău şi TenarisSilcotub. Competiţia va cuprinde următoarele probe: semimaraton – 21 de km, cros – 7km, ştafeta semimaraton (3×7), cros – 3km şi cursa copiilor. Potrivit organizatorului, concursul, care pune Zalăul pe harta competiţiilor de alergare de prestigiu din România încurajează pe plan local mişcarea pentru sănătate. În anul 2017 a avut loc prima ediţie care s-a adresat atât alergătorilor profesionişti, cât şi amatorilor, oferind curse şi distanţe pentru gusturi variate: 21 km, 7 km şi cursa copiilor. Până în 2017 la Zalău s-au organizat concursuri, fie pentru elitele sportive, fie pentru comunitatea locală cu scopuri bine definite: de a stimula performanţa sportivă, respectiv de a încuraja un stil de viaţă sănătos. Avantajul ”Semimaraton Zalău” este faptul că va reuni elitele sportive şi comunitatea locală de alergători începători. Pentru acest eveniment Primăria a alocat suma de 20.000 de lei, pentru premierea sportivilor şi pentru cheltuielile de arbitraj.
”Gata de ultimele repetiții pentru Semimaraton Zalău TenarisSilcotub. Intrăm în linie dreaptă cu pregătirile pentru această ediție, iar pe voi vă invităm să faceți recunoașterea traseului! În ziua concursului invitați-vă prietenii și familia să vă susțină, oriunde de-a lungul celor 7 km care străbat centru orașului”, informează Primăria – partenerul evenimentului.

Articolul precedent”Ziua portului popular și a gastronomiei maghiare” restricționează traficul în Zalău
Articolul următorFinanțări nerambursabile pentru activități sportive în ”An Centenar”. Nouă asociații sportive din județ primesc 7.000 de lei pentru proiecte sportive