Ordinul de închidere a focarul de Pestă Porcină Africană (PPA) la porc domestic, diagnosticat în data de 30 ianuarie, într-o exploatație din localitatea Bobota, a fost emis azi, 25 martie, de prefectul județului Sălaj, Florin Florian.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Sălaj, ordinul prefectului a fost emis ca urmare a actul sanitar – veterinar de stingere oficială a focarului de boală, emis de către DSVSA – Circumscripția Sanitar – Veterinară Zonală, înregistrat la Primăria comunei Bobota în 25 martie. „Prin acest act se consemnează că în comuna respectivă nu mai există animale bolnave, sau animale ținute sub observație clinică pentru PPA, în urma realizării integrale a măsurilor de profilaxie și combatere”, precizează sursa citată.

Potrivit acestui ordin, din 25 martie, planul de măsuri din 30 ianuarie pentru controlul bolii PPA în exploatațiile din localitatea Bobota – din focarul confirmat la porc domestic își încetează aplicabilitatea, dar se mențin măsurile generale pentru a preveni apariția de focare de pestă porcină africană ( PPA) pe raza județul Sălaj, adoptate prin Hotărârea CJSU 31 mai 2018. „Facem precizarea că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social și economic”, a mai spus sursa citată.

Articolul precedentS-au reluat lucrările de reabilitare pe bulevardul Mihai Viteazul, tronson II
Articolul următorZălăuanii solicită Primăriei înlesniri de la plata majorărilor de întârziere, aferente impozitelor și taxelor locale