Un nou caz nou de pestă porcină africană fost confirmat în 20 ianuarie 2019, la un porc mistreț împușcat în localitatea Camăr. Drept urmare, a fost adoptat un nou plan de măsuri pentru combatere pestei pe raza județului Sălaj, în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Sălaj, întrunit azi, 22 ianuarie 2019.

Potrivit unei informări a Prefecturii Sălaj, comparativ cu măsurile din planul adoptat anterior, planul de măsuri adoptat azi prevede includerea în zona afectată a fondului de vânătoare (FV) 31 LAPIȘ, respectiv localităţile Şumal, Leşmir, Zăuan Băi și Ip în zona infectată și localităţile Porţ, Marca, Cosniciu de Jos, Cosniciu de Sus, Cerîşa, Halmăşd, Drighiu, Nuşfalău în zona de control temporar.

Zonă infectată se întinde pe o arie cu o rază de 8 km de la locul în care s-au găsit mistreții cu PPA, iar zona de control temporar pe o rază de 13 kilometri.

Zonă infectată include, în totalitate, FV 30 CARASTELEC și FV 27 MĂGURA, respectiv parțial FV 22 PANIC, FV 28 CHIEȘD, FV 26 ȘAMSUD și FV 31 LAPIŞ.

Zona de control temporar include restul zonei ce nu a fost prinsa in zona infectată pentru FV 31 LAPIŞ, FV 22 PANIC, FV 28 CHIEȘD și FV 26 ȘAMSUD, FV 29 HUSENI – parţial, cuprinzând localităţile: Bic, Ratin, Huseni, Crasna limita drumul naţional 1H Şimleu Silvaniei-Nuşfalău, râul Crasna, calea ferată, FV 20 ZALĂU cu localitățile Crișeni, limita municipiul Zalău, FV 25 CEHU SILVANIEI cu localitățile Gârceiu, Dioșod, Bocșița, FV 21 CRASNA cu localitățile Aghireș, Crasna, Zalău – limita drumul Crasna-Aghireș-Zalău.

De asemenea, se mențin măsurile generale pentru a preveni apariția de focare de pestă porcină africană (PPA) pe raza județul Sălaj, adoptate prin Hotărârea CJSU din 31 mai 2018.

Articolul precedentPrimăria Zalău caută secretar. Postul, scos la concurs de ANFP
Articolul următor„Alege prioritățile orașului tău”: un proiect prin care zălăuanii sunt invitaţi să aleagă priorităţile Zalăului