Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit în ședință, în cursul zilei de ieri, 4 iulie, pentru a întreprinde măsurile necesare în vederea prevenirii pestei porcine africane în judetul Sălaj.

Întrunirea a avut loc în urma confirmării focarelor la mistreții din Fondul de Vânătoare 44 Cehal și Fondul de vânătoare 47 Supur, situate pe raza judeţului Satu Mare.

În cadrul întâlnirii de miercuri a fost aprobat planul de măsuri pentru prevenirea introducerii pestei porcine africane și responsabilitățile fiecare instituții cu atribuții în domeniu. La sedinţă, ce a avut loc a sediul Prefecturii Sălaj, au luat parte, alături de șefii instituțiilor responsabile, președintele Consiliului Județean, Tiberiu Marc și prefectul județului, Florin Florian.

Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar sau Direcției Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor. Toate animalele suspecte trebuie sacrificate şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condițiile prevăzute de legislaţie, după cum a anunţat premierul.

foto: Instituţia Prefectului Sălaj

Articolul precedentMersul pe bicicletă, sport periculos pe şoselele sălăjene
Articolul următorTitularizare Sălaj: A început validarea dosarelor