Bărbatul, din comuna Horoatu Crasnei, care a accidentat mortal un pieton, în seara zilei de 12 septembrie, în localitatea Șeredeiu, a fost reținut și depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sălaj.

„Sâmbătă, 14 septembrie a.c., acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei în vederea luării unei măsuri preventive”, au declarat reprezentanții Poliției Sălaj.

Polițiștii continuă cercetările pentru infracțiunile de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

„Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au mai precizat reprezentanții IPJ Sălaj.

Reamintim că politia a fost sesizată, în seara zilei de joi, în jurul orei 21, prin apelul de urgență 112, despre faptul că pe Drumul Comunal 77, în localitatea Șeredeiu, este o persoană de sex masculin căzută pe carosabil. Polițiștii ajunși la fața locului au identificat un bărbat de 52 ani, din comuna Horoatu Crasnei. Acesta era decedat.

„Verificările efectuate de polițiști au stabilit că bărbatul a fost victima unui accident rutier în urma căruia autorul a părăsit locului faptei”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

În urma cercetărilor, autoturismul implicat în accident a identificat în comuna Horoatu Crasnei, fiind condus de un bărbat de 46 de ani, din comună. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.