Autovehiculele de transport persoane sau mărfuri vor fi oprite în această săptămână, pentru control, de poliţiştii rutieri. Activităţile au loc, simultan, în toate statele membre ale U.E, informează IPJ Sălaj.

 

În perioada 12–18 octombrie, polițiștii rutieri vor desfăşura o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

În perioada de referinţă, polițiștii vor urmări respectarea de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, precum şi documentele obligatorii ale conducătorilor auto şi  ale vehiculului.

Pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere, recomandăm conducătorilor auto să respecte regimul legal de viteză, să nu conducă dacă sunt obosiţi sau au consumat băuturi alcoolice, să manifeste prudenţă în trafic, să păstreze în mers o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, iar la schimbarea direcţiei de deplasare să se asigure că aceasta poate fi efectuată în condiţii de siguranţă.

Sursa: Realitatea de Salaj

Articolul precedentKlaus Iohannis, conferință de presă după noul bilanț al cazurilor de coronavirus!
Articolul următorTânăr din Sălaj, beat şi fără permis, prins la volan pe o stradă din Șomcuta Mare