Acasă Actual Avocatul Poporului investighează cazul copiilor din Zalău, blocați în casa

Avocatul Poporului investighează cazul copiilor din Zalău, blocați în casa

Avocatului Poporului intervine în cazul unor copii din localitatea Zalău, blocaţi în casă şi salvaţi de pompieri. Incidentul s-a petrecut luna trecută, într-un bloc de pe strada Dumbrava, din municipiu.

Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 49 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi protecţia copiilor şi a tinerilor, potrivit precizărilor făcute, la finalul săptămânii trecute, de purtătorul de cuvânt al instituției, Matei Vîrtosu.

Incidentul s-a petrecut în seara zilei de 18 februarie 2019. Detașamentul de pompieri Zalău a intervenit, în jurul orei 20,30,  într-un imobil situat pe strada Dumbrava, pentru a debloca ușa unui apartament în care se aflau doi copii. Ajunși la fața locului, cu o autospecială de descarcerare, dar și cu un echipaj SMURD, pompierii au decis să spargă ușa apartamentului în care copiii au rămas captivi. În cele din urmă ușa a fost deblocată, iar copiii au fost găsiți teferi și nevătămați, fără a necesita îngrijiri medicale.

Articolul precedentContinuă protestele din justiție – Magistrații Judecătoriei Zalău vor intra în sălile de judecată purtând banderole albe
Articolul următorScade și îmbătrânește populația din Sălaj