Elevi de clasa a VIII-a fac o simulare a examenului de Evaluare Nationala, la Scoala Generala "Ion Heliade-Radulescu" din Bucuresti, joi, 20 februarie 2014. (Eduard Enea)

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat 2019 vor fi publicate, astăzi, până la ora 12:00. După această oră, candidații nemulțumiți vor putea depune contestații,  urmând ca rezultatele finale  să fie afișate sâmbătă, 13 iulie.

Reamintim că ultima probă scrisă, din cadrul Examenului de Bacalaureat Naţional, cea la alegere a profilului și specializării, a avut loc în  4 iulie.

În Sălaj, s-au înscris la această probă 1661 absolvenţi, din care prezenţi 1605, iar absenţi – 56, potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean. „Menționăm că, în județul Sălaj, prima sesiune a Examenului de Bacalaureat Național 2019 (sesiunea iunie-iulie ) s-a defășurat, în condiții normale, fără să se înregistreze vreun incident”, au precizat reprezentanții instituției.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

* susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
* susţinerea tuturor probelor scrise şi obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
* obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.

Articolul precedentUn grup de credincioşi din Bocşa şi Bobota, în pelerinaj: de la mormântul lui Simion Bărnuțiu, la mormântul lui Iuliu Maniu din Bădăcin
Articolul următorMarius Stanciu a promovat concursul pentru funcţia de director al Casei Judeţene de Pensii Sălaj