Înscrierile pentru sesiunea din vară a Bacalaureatului din acest an au început luni, 27 mai, şi se încheie vineri, 31 mai. Tot vineri se încheie şi cursurile pentru elevii clasei a XII-a.

Examenul de Bacalaureat din 2019 se va desfăşura în lunile iunie-iulie, potrivit calendarului publicat pe site-ul edu.ro.

Prima probă va fi în 3 iunie, respectiv evaluarea orală a competenţelor lingvistice la limba română (proba A). Aceasta va fi urmată de evaluarea competenţelor lingivistice orale în limba maternă, în perioada 5-6 iunie.
În 7, 10 şi 11 iunie este programată evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în perioada 12-13 iunie vor fi testate competenţele lingivistice pentru o limbă străină (proba C). Absolvenţii de clasa a XII-a de o altă confesiune decât cea ortodoxă, care sărbătoresc Rusaliile în 10 iunie, pot fi programaţi pentru susţinerea probei D în zilele de 7 şi 11 iunie.
Proba scrisă la Limba şi literatura română – Ea) – va avea loc în 1 iulie, iar cea la Limba şi literatura maternă – Eb) – este programată pentru a doua zi, marţi, 2 iulie. Proba obligatorie a profilului – Ec) – se va desfăşura miercuri, 3 iulie.
Proba scrisă, şi ultima din această sesiune, cea la alegere a profilului şi specializării, va fi joi, 4 iulie.
Primele rezultate vor fi afişate în 8 iulie, până la ora 12:00. Depunerea contestaţiilor se va face între orele 12:00 şi 16:00 în aceeaşi zi. În perioada 9-12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru 13 iulie.
Articolul precedentDe 1 iunie: Casa de Asigurări de Sănătate Sălaj, alături de copiii din Centrul de Plasament Zalău
Articolul următorTânărul din Letca a fost arestat preventiv. Este cercetat pentru tentativă de viol și tâlhărie