Un bărbat din Jibou, în vârstă de 67 de ani, a trăit momente de mare spaimă, după ce miercuri, aflându-se la cules de ciuperci într-o pădure din apropierea localității Rona, a văzut în apropiere un urs. Ca să nu dea nas în nas direct cu animalul sălbatic, de spaimă omul s-a urcat într-un copac, unde a rămas ore bune până a fost găsit de echipele de salvare plecate în căutarea lui, după ce au fost alertate de familie.

 

 

Potrivit IPJ Sălaj, la data de 16 iunie, ora 23:40, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sălaj a fost sesizat prin 112, de către un bărbat, din Jibou, cu privire la faptul că, tatăl acestuia, în vârstă de 67 de ani, a plecat de la domiciliu, în jurul orei 12:00, la cules de ciuperci şi nu a mai revenit. Acesta a mai relatat faptul că, a încercat, începând de la ora 18:00, să-l contacteze telefonic, însă nu răspunde.

„Sub coordonarea şefului Poliţiei Oraşului Jibou,  s-au format echipe de căutare formate din poliţişti, jandarmi, pompieri, personal silvic şi voluntari care au efectuat scoticiri în pădurea din zona localităţii Rona.

Astfel, în data de 17 iunie, ora 01:26, bărbatul a fost identificat de către una dintre echipele de căutare, în pădure, în zona bazinelor de apă din localitatea Rona, urcat într-un copac.

După ce a fost coborât, bărbatul a relatat echipelor de căutare faptul că, în timp ce căuta ciuperci, în jurul orei 18:00, a văzut un urs şi, de frică, s-a urcat într-un copac, unde a rămas până a auzit strigătele echipelor de căutare”, a transmis Maria Cristea, purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj.

Bărbatul a fost evaluat medical de către un echipaj de ambulanță, constatându-se că nu a suferit leziuni și a fost predat familiei.

 

Sursa: Realitatea de Salaj

Articolul precedentBilanț CoVid-19, 17 iunie: 87 cazuri noi! Vezi situația în județul tău
Articolul următorFOTO: Percheziții DIICOT în Cluj, Satu Mare și Sălaj la falsificatori de bani! Ce au mai descoperit anchetatorii