Studenți ai celor mai mari 4 universități cu profil tehnic din România vor primi o bursă privată de studii în cadrul programului internațional Roberto Rocca Education Program, implementat în România de TenarisSilcotub.

Programul este o inițiativă prin care multinaționala și grupul Techint sprijină învățământul de profil tehnic la nivel universitar în 17 țări din întreaga lume și oferă susținere studenților pasionați de inginerie, cu potențialul de a deveni lideri în această industrie. Bursierii intră astfel într-o companie de elită: din zecile de mii de studenți din întreaga lume, doar aproximativ 600 de persoane se califică, la nivel global, pentru o asemenea bursă, din care 40 în România.

Potrivit reprezentanților companiei, în România, programul a ajuns la a 13-a ediție. Din 2006, TenarisSilcotub a investit peste 5 milioane de lei pentru a susține viitorul academic și profesional a 480 de tineri cu rezultate academice excelente, care și‑au demonstrat pasiunea pentru inginerie și potențialul de leadership.

În acest an, listei bursierilor i se mai adaugă alți 40 de tineri, care vor primi fiecare o bursă de studiu anuală în valoare de 9.600 lei. Beneficiarii sunt studenți ai Universității Tehnice Cluj‑Napoca (UTCN), ai Universității Politehnice București (UPB), ai Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași și ai Universității de Petrol și Gaze Ploiești, aleși din aproximativ 200 de candidați. „Tinerii incluși în programul Roberto Rocca sunt liderii de mâine ai industriei românești, vedem acest lucru an de an din rezultatele lor excepționate și parcursul lor profesional de după absolvire. Acest program de burse este un angajament pe termen lung față de România, un semn al contribuției Tenaris la susținerea sistemului educațional pe termen lung și la construcția unei societăți care își recunoaște și răsplătește valorile”, a declarat Mihaela Popescu, CEO TenarisSilcotub.

Odată selectați, tinerii pot beneficia de consiliere și au prioritate dacă doresc să participe la internship-uri în cadrul TenarisSilcotub, iar experiența de bursier poate reprezenta în viitor un avantaj pentru cei care doresc să facă primii pași în carieră în companie. Acceptarea unei burse RREP nu presupune nicio obligație față de compania care le oferă, studenții fiind în continuare liberi să aleagă cele mai bune opțiuni profesionale pentru cariera lor.

Articolul precedentÎn prag de Sărbători, se intensifică controalele în județ
Articolul următorDirecția Silvică scoate la vânzare pomi de Crăciun. Prețurile sunt cuprinse între 15 și 25 de lei bucata