Întâlnirea din cadrul Campaniei naționale „Informare acasă! Siguranţă în lume!”, organizată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în colaborare cu Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Afacerilor Externe şi găzduită de Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, s-a desfășurat azi, 6 mai,în sala festivă a Clădirii Transilvania, din Zalău.

Campania se va derula în toate cele 41 de județe ale țării și municipiul București, în două etape.

Grupul țintă al inițiativei îl reprezintă, în prima etapă elevii, studenții, profesorii și directorii de școli și în a doua etapă, persoanele adulte interesate de acțiuni lucrative pe teritoriul altor state.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Sălaj, campania își propune încurajarea informării prealabile a românilor înainte de a lua decizia de a pleca în afara granițelor țării, precum și stimularea procesului de reîntoarcere și reinserție socio-profesională pentru cei care hotărăsc să revină acasă.
Ca obiectiv are creșterea gradului de informare a românilor cu privire la riscurile la care se pot expune odată cu decizia de a căuta un loc de muncă, un program de studiu sau alte oportunități în afara granițelor României. Totodată, MRP își propune extinderea campaniei în Republica Moldova pentru a răspunde la nevoile și solicitările venite din partea românilor de peste Prut.
Articolul precedentÎn weekend: Unitatea de Primire Urgențe, ”asaltată” de peste 390 de persoane
Articolul următorInspectoratul Teritorial de Muncă Sălaj: modificări în munca prestată cu zilieri