Caravana Unirii a ajuns astăzi – 1 iulie, la Horoatu Crasnei. Au fost împreună, de Centenar: români, maghiari, ortodocși, greco-catolici, reformați – oameni buni care trăiesc în România.


În acest an – Centenar, la nivelul județului a demarat un amplu proiect menit să fie cunoscut de toți sălăjenii, din toate localitățile – Caravana Unirii. Proiectul, inițiat de  
Biblioteca Judeţeană Ioniță Scipione Sălaj Bădescu, sub egida Consiliului Judeţean Sălaj şi în colaborare cu Instituţia Prefectului Sălaj îşi propune trecerea prin fiecare oraş, comună – inclusiv prin satele aparţinătoare – din judeţul Sălaj, punând accent pe sentimentele de dragoste, stabilitate, unitate și respect faţă de valorile neamului românesc. Potrivit inițiatorilor, Caravana Unirii se va opri pe parcursul acestui an, prioritar la: busturi și statui ridicate în memoria marilor personalități care au contribuit la ealizarea României Mari, dar şi la monumente dedicate Eroilor care s-au jertfit pentru apărarea pământului românesc.

Programul este stabilit de inițiatori cu fiecare oraș/comună, în parte și  este derulat pe tot parcursului anului 2018, finalizându-se înainte de 1 decembrie. De asemenea, partenerii și colaboratorii sunt selectați de către inițiatorii proiectului în funcție de posibilitatea și nevoia fiecărui loc prin care va trece Caravana.

 

Articolul precedentJudecătorii sălăjeni au intrat de astăzi în vacanţă
Articolul următorSălăjeanul acuzat că a violat o sexagenară rămâne în arest