Cinci bărbați, de cetățenie străină, au ajuns, la sfârșitul săptămânii trecute, în localitatea sălăjeană. La scurt timp, grupul a fost observat de un bărbat din localitate, care a sesizat, prin apel de urgență la 112 Secția 4 Poliție Rurală Ileanda.

„În data de 9 august 2019, ora 22.30, lucrătorii Secției 4 Poliție Rurală Ileanda, au fost sesizați prin SNUAU 112, de către o persoana de sex masculin, despre faptul că a identificat un grup de 5 bărbați, de cetățenie stăină, pe raza localității Lemniu, județul Sălaj”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

Potrivit sursei citate, în urma deplasării la locul indicat au fost identificați 5 cetățeni din Afganistan, cu reședința în România. Acestia dețineau documente temporare de identitate, fiind solicitanți de azil. Cele cinci persoane au fost verificate la Centrul de Refugiați Șomcuta Mare, județul Maramureș, fiind confirmat faptul ca actele de azil erau valabile și au fost îndrumați să se deplaseze la acest centru.