Instituția Prefectului Sălaj a găzduit luni, 25 martie, ședința Comisiei Mixte de Rechiziții a județului Sălaj.

Potrivit unei informări a Prefecturii Sălaj, comisia este formată din reprezentanți ai Centrului Militar Județean, Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Camerei de Comerț, Registrului Comerțului, Administrației Județene a Finanțelor Publice și Consiliului Județean, președinte fiind prefectul județului, Florin Florian. Secretar al comisiei este șeful Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale Sălaj, colonelul Mante Ioan.

În cadrul ședinței a fost dezbătut proiectul Planul de rechiziții și prestări servicii a județului Sălaj pentru anul 2019, fiind adoptată hotărârea de aprobare a acestuia de către Comisia Mixtă de Rechiziții. „Potrivit planului aprobat, cererile de rechiziții au un grad mediu de asigurare de 82 la sută astfel:- mijloace de transport, surse de alimentare energetice, tehnică și materiale topografice și de construcții – 79 la sută;- sisteme de comunicații, de telecomunicații și audiovizuale – 52 la sută;- clădiri și terenuri pentru cartiruire – 100 la sută;- persoane fizice chemate pentru prestări servicii (personal medical) – 95 la sută”, se precizează în sursa citată.

Potrivit legii, rechiziţia de bunuri şi prestările de servicii reprezintă măsura excepţională prin care organele autorităţii publice împuternicite prin lege obligă agenţii economici, instituţiile publice, precum şi alte persoane juridice şi fizice la cedarea temporară a unor bunuri mobile sau imobile, în condiţiile prezentei legi.

Bunurile rechiziţionate vor fi puse la dispoziţia forţelor destinate apărării naţionale sau a autorităţilor publice, la declararea mobilizării generale sau parţiale ori a stării de război, la instituirea stării de asediu sau de urgenţă, precum şi în caz de concentrări, exerciţii şi antrenamente de mobilizare ori pentru prevenirea, localizarea, înlăturarea urmărilor unor dezastre, cât şi pe timpul acestor situaţii.

Bunurile consumptibile şi cele perisabile pot fi rechiziţionate definitiv, cu plata despăgubirilor prevăzute de lege.

Articolul precedentZiua Poliției, în Sălaj: Avansări în grad și multe diplome pentru polițiștii merituoși
Articolul următorAtenţie! În ultima duminică din luna martie, trecem la ora de vară!