Prefectul județului Sălaj, Virgil Țurcaș, a convocat, în cursul zilei de astăzi, 24 februarie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru luarea măsurilor preventive necesare în contextul apariţiei cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus în Italia. 

Au fost luate o serie de măsuri referitoare la solicitările Ministerului Sănătății și a Ministerului de Interne de a găsi spații pentru carantinizarea persoanelor sănătoase care sosesc din zonele afectate. „Până la acest moment au fost identificate spații totalizând un număr de 70 de locuri aflate în clădiri care îndeplinesc normativele – să fie izolate de comunități, să fie prevăzute camere individuale, cu spații sanitare, să aibă toate facilitățile și utilitățile necesare pentru a asigura un trăi decent timp de câteva săptămâni, inclusiv catering”, au anunțat reprezentanții Prefecturii Sălaj. 
Direcția de Sănătate Publică Sălaj va include toate persoanele care sosesc în România din localitățile afectate de coronavirus din regiunile din Italia, în categoria celor care trebuie să stea după intrarea în țară în condiții de carantină timp de 14 zile. „Rugăm persoanele care au vizitat zonele declarate focar și nu au fost verificate de personal medical avizat, să ia legătura cu DSP Sălaj (0260662550), pentru a se asigura că nu sunt în pericol sau nu prezintă un risc pentru cei cu care intră în contact”, au mai precizat reprezentanții Instituției Prefectului Sălaj. 

 

Articolul precedentVârstnic din Zalău, cercetat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor
Articolul următorKlaus Iohannis face apel la calm: „Nu avem niciun caz de coronavirus până în prezent, dar trebuie să fim în alertă”