Reprezentanții administrației locale din Marca au înscris comuna în competiția „Ro Smart în Țara lui Andrei”, de unde s-ar putea obține finanțarea necesară amenajării de stații de autobuz în cele patru sate aparținătoare, ce vor avea în incintă INFO POINT (sistem electronic de informare). 

Localnicii și nu numai sunt invitați ca până în 15 noiembrie 2018 să voteze proiectul „Fii Informat! Circulă În Siguranță! Ajungi Sănătos Acasă!”, depus de Primăria comunei Marca.

Potrivit edilului, Ioan Șumălan, proiectul se dorește a fi unul în care siguranța, informarea și tehnologia, vor merge braț la braț. „În comuna Marca, stațiile de autobuz nu sunt autorizate, semnalizarea rutieră este rudimentară, iar informația este greu accesibilă populației. Prin acest proiect se vor amenaja stații de autobuz având în incinta un INFO POINT (sistem electronic de informare). Prin acest INFO POINT, se vor furniza informații despre programul de circulație al autobuzelor și al microbuzelor școlare”, explică primarul sălăjean necesitatea unui asemenea proiect.

Astfel, în urma implementării proiectului, se vor prezenta imagini pentru informarea populației privind reguli de deplasare în siguranță. Se va asigura accesul la informații de interes public, prin conectarea la website-ul Primăriei. „Pentru a asigura o circulație în siguranță atât pentru autoturisme cât și pentru pietoni, se vor monta indicatoarelor rutiere moderne (indicatoare reflectorizante echipate cu lămpi cu LED). Se va acorda o atenție deosebită amenajării trecerilor de pietoni, precum și montării de limitatoare de viteză pe carosabil în apropierea trecerilor de pietoni. Trecerile de pietoni vor fi marcate cu indicatoare rutiere moderne semnalizate luminos, care vor avea ca sursă de alimentare panouri fotovoltaice”, se mai precizează în proiectul înscris în competiție.

Cei care doresc să susțină proiectul pot să-și exprime votul electronic aici

Ponderea votului public este de 20 la sută din punctajul final, iar a evaluării juriului este de 80 la sută. În19 noiembrie, organizatorii competiției vor anunța proiectele finaliste. Până în 23 noiembrie vor fi evaluate proiectele finaliste, iar în 24 noiembrie vor fi anunțați câștigătorii.

Articolul precedentS-a lansat Registrul electronic de evidență a contractelor de internship
Articolul următorCondiții de angajare în sistemul public: studii gimnaziale și 20 de ani vechime