Peste 67.000 de vehicule au fost verificate, în trafic, în cursul anului trecut de reprezentanţii Registrului Auto Român (RAR). Controalele s-au desfăşurat la nivel naţional şi, în urma lor, inspectorii RAR au constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme. Cele mai multe probleme au fost descoperite la: instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate, precum și la sistemele de frânare și direcție. În Sălaj au fost verificate 2.839 autovehicule, iar dintre acestea, aproximativ 38 la sută au fost neconforme: Conform RAR, 98 de autovehicule prezentau pericol iminent de accident. Un procent de 1,13 la sută dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de inspectia tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).

Peste 400 de sancţiuni contravenţionale

Astfel, în urma controalelor au fost aplicate 404 de amenzi contravenționale, au fost retrase 327 de certificate de înmatriculare și reținute 12 permise de conducere. În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară. ”Rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni. La nivel național, aproape 3.500 de autovehicule verificate pe parcursul anului trecut prezentau pericol iminet de accident”, au precizat reprezentanţii RAR.

Articolul precedentFestival de știință – un nou proiect al voluntarilor ”Impact Lego”
Articolul următorMiercuri -13 februarie, restricţii de circulaţie în Zalău. Taximetriştii protestează împotriva pirateriei în transporturi