Weekend-ul trecut polițiștii sălăjeni au acordat o atenție sporită prevenirii și combaterii consumului de substanțe psihoactive. Mai multe persoane au fost depistate sub influența substanțelor interzise.

 

Prima faptă de acest gen a fost constatată sâmbătă dimineața, de către polițiștii Biroului Rutier, pe strada 22 Decembrie 1989 din Zalău.

Este vorba de un bărbat de 31 de ani din Zalău, care conducea un autoturism pe strada mai sus menționată, iar la testarea cu aparatul Drugtest a iesit pozitiv la două substanțe interzise.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea determinării existenței în organism de substanțe psihoactive și tipul acestora.

Până la finalizarea cercetărilor în dosarul penal întocmit, bărbatul a rămas fără permisul de conducere.

 

În după-amiaza aceleiași zile, polițiștii Biroului de Ordine Publică Zalău au observat pe strada Simion Bărnuțiu doi tineri cu comportament  suspect.

Polițiștii i-au legitimat, fiind vorba de doi tineri de 23 de ani, din Zalău. În urma controlului corporal, asupra acestora au fost descoperite un aparat tip grinder, un plic ce conținea o susbstanță vegetală de culoare verde-olive, susceptibilă de a avea efecte psihotrope și foițe pentru confecționarea țigărilor.

Tinerii au fost conduși la sediul poliției pentru continuarea verificărilor, iar bunurile de interes, decoperite asupra acestora au fost ridicate și înaintate Serviciului de Combatere a Criminalității  Organizate Sălaj pentru a continua cercetările.

 

Tot sâmbătă, aproape de miezul nopții, polițiștii rutieri din Zalău au depistat în trafic, pe strada Simion Bărnuțiu, o tânără de 23 de ani din localitate, care era sub influența substanțelor psihoactive.

Testarea cu aparatul Drugtest a indicat faptul că acesta ar fi consumat substanțe interzise.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană sub influența substanțelor psihoactive.

 

Sâmbătă spre duminică, puțin după miezul nopții, polițiștii Biroului de Ordine Publică au observat doi tineri cu un comportament suspect, pe strada 22 Decembrie 1989 din Zalău.

În urma legitimării, s-a stabilit că aceștia aveau 20 de ani fiecare și locuiau în Zalău.

Polițiștii le-au efectuat tinerilor controlul corporal, iar asupra unui dintre ei au descoperit două pliculețe cu închidere etanș ce conțineau 4 săculeți cu substanță tip parf, de culoare alb-cristalină și o cantitate mică din aceeași substanță neambalată în săculeț individual, susceptibil de a avea efecte psihotrope.

Bunurile au fost ridicate și predate polițiștiilor Serviciului de Combatere a Criminalității  Organizate Sălaj pentru a continua cercetările.

 

În aceeași noapte, la ora 02:30, polițiștii Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe Drumul Județean 108G, în localitatea Crasna, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani din comuna Valcău de Jos.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drugtest, iar în saliva acestuia a fost detectată o substanță cu efect psihoactiv.

Polițiștii l-au condus pe tânăr la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge și urină, în vederea stabilirii prezenței în organism de substanțe psihoactive și tipul acestora.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub supravegherea unității de parchet competente.

 

În aceeași noapte, la ora 02:40, polițiștii Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe Drumul Județean 108G,  tot în localitatea Crasna, un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din comuna Sâg.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drugtest, iar  acesta a ieșit  pozitiv la trei tipuri de substanțe cu efect psihoactiv.

Tânărul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței în organism de substanțe psihoactive și tipul acestora.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, în vedderea administrării întregului probatoriu, sub supravegherea unității de parchet competente.

 

Sursa: Realitatea de Salaj