Polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozii și Substanțe Periculoase au desfășurat, în perioada 29 august – 4 septembrie, o serie de acțiuni pentru verificarea  respectării prevederilor legale în acest domeniu. Au fost constatate cinci infracțiuni, fiind cercetate trei persoane.

În cursul zilei de 2 septembrie a fost identificat un bărbat, din comuna Năpradea, care deținea la domiciliu o armă neletală de tir sportiv, deși nu era autorizat în vederea deținerii, portului și folosirii de arme și muniții, potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj. Arma a fost indisponibilizată, până la finalizarea cercetărilor. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru infracțiunea de nerespectatre a regimului armelor și munițiilor.

Cercetat uz de armă fără drept, uciderea cu intenție a animalelor și braconaj cinegetic

Două zile mai târziu, în 4 septembrie, a fost identificat un bărbat de 54 ani, din comuna Hida, care în data de 3 septembrie, în timp ce se afla pe Fondul Cinegetic 10 Dragu, fără a deține autorizație de vânătoare a împușcat un câine, proprietatea sa. „În urma controlului efectuat s-a constatat că bărbatul păstra armele (două arme) și muniția (trei cartușe) într-o clădire situată în apropierea unei stânei de animale pe care o deține, deși în permisul de armă locația prevăzută pentru păstrarea acestora se află la domiciliu. Armele și muniția deținută au fost indisponibilizate”, au explicat reprezentanții Poliției Sălaj.

Polițiștii contiună cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de uz de armă fără drept, uciderea cu intenție a animalelor și braconaj cinegetic.

Deşeuri periculoase, confiscate de polițiști

Tot în cadrul acțiunii, pe linia substanţelor periculoase, oamenii legii au efectuat un control la o societate comercială autorizată să deţină şi să comercializeze produse de protecţia plantelor, ocazie cu care a fost indisponibilizată cantitatea de 300 litri deşeuri periculoase, fiind întocmit dosar penal conform O.U.G. 195/2005 privind protecția mediului.

Articolul precedentO nouă suspiciune de pestă porcină în comuna Măeriște
Articolul următor„10 Pentru Siguranță”, o nouă campanie de informare și prevenire